dijous, 16 de juny del 2011

TREBALLEM PLEGATS PELS NOSTRES DRETS!

Benvolguts/des pares, mares, mestres, personal administratiu i de manteniment de l'Antoni Balmanya,

Veiem com en els darrers temps i amb l’excusa d’una greu crisi econòmica, per cert provocada pel sistema financer i pel model econòmic i polític imperant i no pas pels ciutadans i les ciutadanes, s’està endegant una constant retallada en els nostres drets col·lectius i individuals. Aquestes retallades van adreçades, bàsicament, als pilars bàsics de la nostra societat: l'educació, la sanitat i l'assistència social.

En aquesta línia, el nou govern de la Generalitat està impulsant una decidida política contrària als nostres drets. Una política que no té altra finalitat que anar acabant amb la gestió pública de serveis bàsics quan és precisament el caràcter públic d’aquests serveis el que garanteix la igualtat de drets i d’oportunitats als ciutadans i a les ciutadanes. Els drets fonamentals de les persones no poden ser un negoci, no poden quedar en mans dels especuladors ni dels poderosos.

En l’àmbit de l’educació s’han endegat ja diverses mesures en el sentit esmentat i que es materialitzen en la reducció d’un 7’4% de la despesa en educació prevista en el projecte de pressupostos de la Generalitat per l’any 2011.

Com podem creure en el futur dels nostres fills i, per tant, del nostre país, reduint la despesa en educació?

Algunes d’aquestes mesures es concreten fins ara en:

-       La substitució dels docents no és immediata, amb la qual cosa quan un professor/a es posa malalt, etc. l'equip de l'escola ha de fer mans i mànigues per a no deixar els alumnes sense docent.
-       L'eliminació de la sisena hora implica perdre 175 hores de classe per any i en el cas de la nostra escola perdre dos professors. Això significa perdre qualitat i quantitat pel que fa a  l'atenció personalitzada de l'alumnat.
-       La retallada dels pressupostos escolars: menys material docent, menys material pedagògic, menys material d'oficina, menys manteniment i menys millores de les instal·lacions dels centres. I fins i tot, no poder engegar la calefacció a l'hivern.
-       L'aturada a Catalunya del projecte institut-escola ( el cas de l'Antoni Balmanya n’és un exemple ben punyent)  la qual cosa suposa un element més de desigualtat respecte de l'escola concertada.
-       Més alumnes, menys mestres.

Però malauradament estem convençuts que això no acaba aquí, que tot just ha començat i és per això que el passat dimarts 7 de juny, a iniciativa de pares i mares indignats, l'AMPA de l'Escola Antoni Balmanya va constituir una comissió de defensa de la nostra escola davant de les retallades imposades des del govern de la Generalitat.
No acceptem les mesures imposades i volem demostrar el nostre rebuig.
El que hem aconseguit entre tots i totes ara ho hem de defensar entre tots i totes. És per això que fem una crida a les mares, pares, professors/es, personal administratiu, personal de manteniment, i fins i tot els alumnes per sumar-se a aquesta iniciativa que vagi més enllà de la pròpia AMPA i que sigui una opció de tota la comunitat educativa de la nostra escola.

Què volem fer?

- Volem mostrar el nostre rebuig per mitjà d'accions significatives:manifestacions, tancades, “cassolades”, festes reivindicatives, etc.(Estem oberts a qualsevol suggeriment).
- Volem estendre el nostre malestar al màxim nombre de persones.
- Volem treballar per la millora de la nostra escola en concret i des d'aquest marc integrar la nostra acció a nivell de les escoles del barri, districte, del municipi i de Catalunya i del conjunt d’iniciatives endegades des de la societat en defensa dels nostres drets.

Què estem fent?

-      Estem fent un bloc per a difondre la nostra activitat i les informacions relacionades amb la política educativa del govern de la Generalitat: http://balmanyaescolapublica.blogspot.com
Podreu també accedir al bloc des de la web de l’AMPA: http://www.sites.google.com/site/ampaescolantonibalmanya

- Hem fet dues pancartes i les hem penjat a les dues entrades de l'escola.
- Ens estem coordinant amb altres moviments de l’àmbit educatiu i social per dur a terme actuacions conjuntes.

Si vols participar:

- Participa en la pròpia comissió, contactant a mteresaortiz@gmail.com
- Participa en el bloc.
- Participa en les mobilitzacions...

És hora d'actuar i de fer-nos sentir!  

Plantem cara: no som titelles, no ens deixem manipular ni intimidar!

                                  TOTS UNITS TINDREM MÉS FORÇA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada